Bescherm je sieraden tegen de zomerse invloeden

Bescherm je sieraden tegen de zomerse invloeden

De zomer is een seizoen van zonneschijn, stranduitjes en avontuurlijke vakanties. Terwijl we volop genieten van het warme weer en de buitenactiviteiten, worden onze sieraden blootgesteld aan verschillende elementen die hun glans en kwaliteit kunnen aantasten. Laten we kijken hoe zout water, zonnebrandcrème, zonlicht en meer je kostbare sieraden kunnen beïnvloeden en wat je kunt doen om ze te beschermen.

Zout water

Een verfrissende duik in de zee is een van de grootste genietmomenten van de zomer, maar het zout water kan schadelijk zijn voor je sieraden. Zout kan metalen aantasten, edelstenen beschadigen en de glans van je sieraden verminderen. De eenvoudigste oplossing? Verwijder je sieraden voordat je gaat zwemmen. Mocht je toch niet zonder kunnen, spoel je sieraden dan meteen af met zoet water na het zwemmen om zoutresten te verwijderen. Overweeg ook een sieradenbeschermer zoals de Coat & Shine Cleaner & Protector, die een beschermende laag toevoegt en je sieraden tegen de schadelijke effecten van zout water beschermt.

Zonnebrandcrème

Zonnebrandcrème is essentieel om je huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen, maar het kan een negatieve invloed hebben op je sieraden. De chemicaliën in zonnebrandcrème kunnen een film op je sieraden achterlaten, waardoor ze dof worden en hun glans verliezen. Breng zonnebrandcrème aan voordat je je sieraden omdoet en wacht een paar minuten totdat de crème is opgenomen. Reinig je sieraden regelmatig met een zachte doek en een mild reinigingsmiddel om zonnebrandcrèmeresten te verwijderen.

Zonlicht

Langdurige blootstelling aan direct zonlicht kan sommige edelstenen doen verkleuren en metalen aantasten. Bewaar je sieraden op een koele, donkere plaats wanneer je ze niet draagt, bijvoorbeeld in een sieradenkist of een afgesloten doos. Probeer ook om je sieraden niet langdurig bloot te stellen aan direct zonlicht, vooral tijdens de heetste uren van de dag.

Zweet

Zweet bevat zout en andere chemicaliën die kunnen reageren met metalen en edelstenen, wat leidt tot verkleuring en schade. Om je sieraden te beschermen, kun je ze beter niet dragen tijdens intensieve activiteiten waarbij je veel zweet. Reinig je sieraden na het dragen met een zachte doek om zweet en vuil te verwijderen.

Chloorwater

De meeste zwembaden bevatten chloor, wat bijzonder schadelijk kan zijn voor sieraden. Chloor kan verkleuring veroorzaken en de structuur van sommige metalen verzwakken. Verwijder je sieraden voordat je gaat zwemmen in een zwembad. Als je sieraden toch in contact komen met chloor, reinig ze dan onmiddellijk met zoet water en droog ze goed af.


De zomer brengt veel plezier en avontuur, maar ook uitdagingen voor het behoud van je sieraden. Door bewust om te gaan met de elementen waaraan je sieraden worden blootgesteld en door gebruik te maken van beschermende en reinigingsproducten zoals de Coat & Shine Cleaner & Protector, kun je ervoor zorgen dat je sieraden hun glans en schoonheid behouden. Geniet van je zomeravonturen en houd je sieraden in topconditie!


Met deze tips ben je klaar om de zomer in te gaan zonder zorgen over je kostbare sieraden. Laat je sieraden schitteren terwijl jij van de zon geniet!

Terug naar blog

Ervaringen van onze klanten

Lees hieronder een greep uit onze Trustpilot reviews over wat klanten over ons schrijven.

 • Sammy-Jo Peeters

  Geweldig product. Het resultaat is perfect na eenmalig gebruik. Gebruikt het om mijn Pandora sieraden schoon te maken.

 • Saskia Wulmsen

  M'n zilveren Buddha to Buddha ring en m'n zilveren Zeuz armband werden na een minuutje poetsen wel stiekem weer als nieuw. En nu, een maandje later, shinen ze nog steeds.

 • Linda Vinois

  Ik was al een tijdje op zoek om mijn juweeltjes mooi op te kuisen. Direct uitgetest. Het werkt fantastisch. Ook heel vlugge en verzorgde levering. Bedankt !

 • Esmee v/d Neut

  Hele snelle service! En dan het product, wauw wat een verschil. Ik had m’n ketting al heel erg lang niet schoon gemaakt. Super blij mee

Waarom Coat & Shine Cleaner & Protector?

Repareert Coat & Shine beschadigingen?

Coat & Shine is een veilig en verzorgend sieradenpoetsmidel voor preventief onderhoud. Mocht je sieraden al beschadigd zijn, bezoek dan je lokale juwelier en vraag om advies hoe zij dit voor je kunnen herstellen.

Werkt Coat & Shine zoals een polijstmiddel?

De unieke formule van Coat & Shine reinigt en beschermt je sieraden juist zonder deze te polijsten of aan te tasten. Zo blijft de waarde van je sieraden optimaal.

Werkt Coat & Shine ook op bewerkte sieraden?

Jazeker, Coat & Shine is geschikt voor alle metalen, dus zo ook onder andere; gerhodineerde, verzilverde- en vergulde sieraden.

Is Coat & Shine veilig voor (edel)stenen?

Ja, Coat & Shine is veilig voor alle niet-poreuze materialen zoals kristallen, parels, (edel)stenen, glas en diamanten.

Hoe houdt Coat & Shine de sieraden zo lang mooi?

Coat & Shine brengt een voor het oog onzichtbare beschermlaag aan. Hierdoor maken sulfiden en oxiden geen kans om je sieraden weer dof en vies te maken (de welbekende zwarte laag).

Hoeveel kan ik schoonmaken met 15ml?

Omdat je voor de meeste sieraden slechts 1 druppel nodig hebt kun je wel meer dan 40 poetsbeurten doen met slechts één flacon van 15ml. Lekker duurzaam dus.


"Cherish your precious jewellery"