Cambridge Lover's Knot Tiara: elegante schoonheid en historie

Cambridge Lover's Knot Tiara: elegante schoonheid en historie

Prinses Diana, ook wel de Volksprinses genoemd, is nog steeds levendig in onze herinneringen vanwege haar charme, toewijding en haar iconische stijl. Onder haar vele koninklijke juwelen was de "Cambridge Lover's Knot Tiara" een schitterend symbool van haar elegante aanwezigheid. We duiken in de fascinerende geschiedenis van deze tiara, de maker en het leven van de prinses die het droeg.

Prinses Diana: een prinses van het volk

Prinses Diana groeide op tot een van de meest geliefde leden van de Britse koninklijke familie. Haar huwelijk met Prins Charles in 1981 trok wereldwijde aandacht en ze werd al snel een icoon en een liefdadigheidsactivist. Haar warmte, empathie en betrokkenheid bij humanitaire zaken hebben haar een speciale plaats in de harten van mensen over de hele wereld bezorgd.

Prinses Diana, geboren als Diana Frances Spencer, werd op 1 juli 1961 geboren in Sandringham, Norfolk, Engeland. In 1981 veranderde haar leven drastisch toen zij trouwde met Prins Charles, waardoor zij Prinses van Wales werd. Prinses Diana en Prins Charles scheidde in 1996, waarna Prinses Diana haar titel “Princes of Wales” behield. In dit huwelijk kreeg zij haar twee zoons: William en Harry. Op 31 augustus 1997 kwam er op tragische wijze een einde aan het leven van Prinses Diana. Zij kwam om in een auto-ongeluk in Parijs, waarbij zij werd achtervolgd door paparazzi. Prinses Diana was toen pas 36 jaar.

De Cambridge Lover's Knot Tiara

De Cambridge Lover's Knot Tiara is een van de meest herkenbare en geliefde koninklijke tiara's. Het werd oorspronkelijk gemaakt in 1913 voor koningin Mary, de grootmoeder van wijlen Koningin Elizabeth II. De tiara is een meesterwerk van juwelierskunst, versierd met parels en diamanten die samen een adembenemend ontwerp creëren.

Een opvallend kenmerk van de tiara zijn de elegante bogen met hangerparels, die een romantische en tijdloze uitstraling geven. Deze tiara werd later uitgeleend aan Prinses Diana door Koningin Elizabeth II en het werd al snel een van haar kenmerkende stukken. Diana droeg de tiara op vele koninklijke evenementen en werd geassocieerd met haar gracieuze stijl en schoonheid.

De maker van de tiara: E. Wolff & Co.

De Cambridge Lover's Knot Tiara werd gemaakt door het gerenommeerde juweliershuis E. Wolff & Co. in Londen in 1913. Het huis was bekend om zijn vakmanschap en had een lange geschiedenis van het creëren van juwelen voor de Britse koninklijke familie. Deze tiara is een uitstekend voorbeeld van hun expertise in het combineren van parels en diamanten tot een verbluffend juweel dat de tand des tijds heeft doorstaan.

Hoewel Prinses Diana ons helaas veel te vroeg verliet in 1997, blijft haar nalatenschap voortleven, niet alleen in haar goede daden en liefdadigheidswerk, maar ook in de iconische juwelen die ze droeg. De Cambridge Lover's Knot Tiara blijft een symbool van haar tijdloze schoonheid, elegantie en betekenis in de geschiedenis van de Britse koninklijke familie. Het herinnert ons eraan dat sieraden meer kunnen zijn dan alleen maar ornamenten; ze kunnen dragers van herinneringen en symbolen van liefde en verbinding zijn.

Na het overlijden van Prinses Diana hebben we de Cambridge Lover's Knot tiara onder andere nog gezien bij Prinses Catherine. Zij droeg de tiara naar verschillende evenementen. Als je het ons vraagt is de Cambridge Lover's Knot tiara nog steeds een van de meest iconische historische sieraden in de geschiedenis van het Britse Koningshuis.

Terug naar blog

Zorg voor je waardevolle sieraden

1 van 5
1 van 4


"Cherish your precious jewellery"