Zo neem je je sieraden makkelijk en veilig mee op vakantie

Zo neem je je sieraden makkelijk en veilig mee op vakantie

De vakantie staat voor de deur en je bent klaar om te ontsnappen naar een zonnige bestemming of een spannende stad. Terwijl je je koffers inpakt, wil je natuurlijk ook je favoriete sieraden meenemen om je outfits compleet te maken. Maar hoe zorg je ervoor dat je sieraden veilig en georganiseerd blijven tijdens je reis? Hier zijn enkele handige tips om je sieraden makkelijk en veilig mee te nemen op vakantie.

Kies voor compacte opbergoplossingen

Reizen met sieraden kan een uitdaging zijn als je niet de juiste opbergoplossingen hebt. Compacte sieradenrollen zijn ideaal voor het veilig opbergen van je sieraden tijdens je reis. Ze zijn ontworpen om weinig ruimte in te nemen in je koffer en bieden tegelijkertijd voldoende bescherming voor je kostbare stukken. Onze sieradenrollen zijn perfect voor dit doel. Ze hebben verschillende compartimenten voor ringen, kettingen, armbanden en oorbellen, zodat alles netjes en veilig op zijn plaats blijft.

Bescherm kettingen tegen knopen

Er is niets vervelender dan aankomen op je bestemming en ontdekken dat al je kettingen in de knoop zitten. Om dit te voorkomen, kun je gebruik maken van kleine plastic rietjes of speciale kettinghangers in je sieradenrol. Rijg je kettingen door de rietjes voordat je ze opbergt, zodat ze niet in de war raken.

Gebruik kleine zakken voor ringen en oorbellen

Voor kleinere sieraden zoals ringen en oorbellen, kun je kleine zakjes of afzonderlijke vakjes in je sieradenrol gebruiken. Dit helpt niet alleen om ze georganiseerd te houden, maar voorkomt ook dat ze beschadigd raken of kwijt raken. De sieradenrollen hebben ook speciaal ontworpen vakjes die perfect zijn voor het opbergen van deze kleinere stukken.

Houd sieraden uit de handbagage

Hoewel het verleidelijk kan zijn om je sieraden in je handbagage te stoppen, is het veiliger om ze in je ingecheckte bagage te bewaren, vooral als je veel reist. Zorg ervoor dat je sieraden goed verpakt zijn in je sieradenrol en plaats deze in het midden van je koffer, omringd door kleding voor extra bescherming.

Neem slechts een selectie mee

We weten hoe verleidelijk het is om al je sieraden mee te nemen, maar het is beter om een zorgvuldig geselecteerde collectie in te pakken. Kies voor veelzijdige stukken die bij meerdere outfits passen, zodat je niet te veel mee hoeft te nemen. Dit vermindert niet alleen het risico op verlies of beschadiging, maar maakt het ook makkelijker om je sieraden georganiseerd te houden.

Maak een foto van je collectie

Voordat je op reis gaat, is het een goed idee om een foto te maken van de sieraden die je meeneemt. Dit helpt je om bij te houden welke stukken je hebt meegenomen en kan handig zijn voor verzekeringsdoeleinden, mocht er iets misgaan tijdens je reis. En je kan op jouw vakantiebestemming terugkijken of je die ene armband nu wel of niet hebt meegenomen. Dat scheelt een hoop paniek als je denkt dat hij kwijt is. 

Verwijder je sieraden tijdens activiteiten

Om je sieraden in topconditie te houden, is het verstandig om ze te verwijderen tijdens bepaalde activiteiten zoals zwemmen, zonnebaden of sporten. Dit voorkomt blootstelling aan zout water, chloor, zweet en zonnebrandcrème, die je sieraden kunnen beschadigen.


Met de juiste voorbereidingen en opbergoplossingen kun je je sieraden veilig en stijlvol meenemen op vakantie. Sieradenrollen zijn een uitstekende keuze voor het georganiseerd en beschermd opbergen van je kostbare stukken. Ze bieden de perfecte combinatie van functionaliteit en stijl, zodat je met een gerust hart op reis kunt gaan en er op je best uit kunt zien, waar je ook naartoe gaat.

Terug naar blog

Zorg voor je waardevolle sieraden

1 van 5
1 van 4


"Cherish your precious jewellery"