Buddha to Buddha armband schoonmaken, de veiligste manier

Buddha to Buddha armband schoonmaken, de veiligste manier

Je hebt vast en zeker veel zorg besteed aan het kiezen van je prachtige Buddha to Buddha armband en nu wil je ervoor zorgen dat hij altijd even stralend blijft. Het goede nieuws is dat het schoonmaken van je armband helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Laten we beginnen door te begrijpen waarom een beetje onderhoud nodig is en hoe zon, lucht, oxide en sulfide invloed kunnen hebben op je sieraad.

Welk effect hebben oxide en sulfide op je Buddha to Buddha armband?

Oxide en sulfide zijn natuurlijke elementen die reageren met de metalen in je Buddha to Buddha armband. Oxidatie is het proces waarbij zuurstof in de lucht reageert met het metaal, wat kan leiden tot donkere vlekken of een dof uiterlijk op je armband. Sulfide, aanwezig in stoffen zoals rubber en bepaalde parfums, kan ook reageren met het metaal en ongewenste vlekken veroorzaken.

De invloed van zon en lucht

Wanneer je je Buddha to Buddha armband draagt, wordt hij blootgesteld aan zonlicht en de lucht om je heen. Hoewel dit deel uitmaakt van het dagelijkse leven, kunnen deze elementen de oxidatie en het optreden van sulfide versnellen. Dit is waar regelmatig onderhoud van pas komt. Jij wilt toch ook je armband zo lang mogelijk mooi houden?
Veilig en effectief je Buddha to Buddha armband schoonmaken met Coat & Shine
Een van de beste manieren om je Buddha to Buddha armband te reinigen en te beschermen is met behulp van een speciaal ontwikkeld product zoals Coat & Shine Jewellery Cleaner & Protector. Dit product is ontworpen om je sieraad op te frissen zonder schade aan te richten en tevens langer te beschermen tegen oxiden en sulfiden.

Hier is hoe je het kunt doen:

 1. Breng enkele druppeltjes Coat & Shine Cleaner & Protector aan op een zachte microvezeldoek.
 2. Poets voorzichtig over je Buddha to Buddha armband, waarbij je extra aandacht besteedt aan eventuele verkleurde of aangetaste gebieden.
 3. Laat het product een paar minuten intrekken om zijn werk te doen.
 4. Poets vervolgens je armband met een schone, droge gedeelte van de doek.
 5. Herhaal deze stappen indien nodig.Het is belangrijk om te onthouden dat je je sieraad beter niet kunt blootstellen aan agressieve chemicaliën, zoals chloor of sterke schoonmaakmiddelen, om schade te voorkomen. Ook is het handig om te weten dat al beschadigde armbanden zoals krassen of afgesleten laagjes niet zomaar kunnen worden hersteld. Om een afgesleten laagje terug aan te brengen is galvanisering nodig. Om krassen weg te krijgen zal de armband helaas gepolijst moeten worden. Voor meer informatie raadpleeg je lokale juwelier of edelsmid.

Door regelmatig je Buddha to Buddha armband te reinigen en te beschermen met Coat & Shine, kun je ervoor zorgen dat hij altijd de aandacht trekt en straalt, net zoals op de dag dat je hem voor het eerst droeg. Geniet van je prachtige sieraad en koester de betekenis ervan in je leven.

Terug naar blog

Ervaringen van onze klanten

Lees hieronder een greep uit onze Trustpilot reviews over wat klanten over ons schrijven.

 • Sammy-Jo Peeters

  Geweldig product. Het resultaat is perfect na eenmalig gebruik. Gebruikt het om mijn Pandora sieraden schoon te maken.

 • Saskia Wulmsen

  M'n zilveren Buddha to Buddha ring en m'n zilveren Zeuz armband werden na een minuutje poetsen wel stiekem weer als nieuw. En nu, een maandje later, shinen ze nog steeds.

 • Linda Vinois

  Ik was al een tijdje op zoek om mijn juweeltjes mooi op te kuisen. Direct uitgetest. Het werkt fantastisch. Ook heel vlugge en verzorgde levering. Bedankt !

 • Esmee v/d Neut

  Hele snelle service! En dan het product, wauw wat een verschil. Ik had m’n ketting al heel erg lang niet schoon gemaakt. Super blij mee

Waarom Coat & Shine Cleaner & Protector?

Repareert Coat & Shine beschadigingen?

Coat & Shine is een veilig en verzorgend sieradenpoetsmidel voor preventief onderhoud. Mocht je sieraden al beschadigd zijn, bezoek dan je lokale juwelier en vraag om advies hoe zij dit voor je kunnen herstellen.

Werkt Coat & Shine zoals een polijstmiddel?

De unieke formule van Coat & Shine reinigt en beschermt je sieraden juist zonder deze te polijsten of aan te tasten. Zo blijft de waarde van je sieraden optimaal.

Werkt Coat & Shine ook op bewerkte sieraden?

Jazeker, Coat & Shine is geschikt voor alle metalen, dus zo ook onder andere; gerhodineerde, verzilverde- en vergulde sieraden.

Is Coat & Shine veilig voor (edel)stenen?

Ja, Coat & Shine is veilig voor alle niet-poreuze materialen zoals kristallen, parels, (edel)stenen, glas en diamanten.

Hoe houdt Coat & Shine de sieraden zo lang mooi?

Coat & Shine brengt een voor het oog onzichtbare beschermlaag aan. Hierdoor maken sulfiden en oxiden geen kans om je sieraden weer dof en vies te maken (de welbekende zwarte laag).

Hoeveel kan ik schoonmaken met 15ml?

Omdat je voor de meeste sieraden slechts 1 druppel nodig hebt kun je wel meer dan 40 poetsbeurten doen met slechts één flacon van 15ml. Lekker duurzaam dus.


"Cherish your precious jewellery"