Rosé goud schoonmaken: do’s en don’ts

Rosé goud schoonmaken: do’s en don’ts

Sieraden zijn meer dan alleen glinsterende accessoires; ze zijn dragers van herinneringen, bewaarders van speciale momenten en getuigen van liefde en genegenheid. Elk stuk heeft zijn eigen verhaal, een verhaal dat we willen koesteren en behouden. Een van de meest geliefde materialen voor sieraden, rosé goud, heeft de bijzondere kracht om die herinneringen te omhullen met een warme en romantische gloed.

Rosé goud, met zijn delicate roze tint, is een metaal dat herinneringen omhult met een onmiskenbare elegantie. Maar waarom is rosé goud zo bijzonder? Het geheim zit hem in de samenstelling. Rosé goud is gemaakt van een combinatie van puur goud, koper en soms zilver. De aanwezigheid van koper geeft het de kenmerkende roze kleur, maar tegelijkertijd maakt het gevoeliger voor beschadiging in vergelijking met andere materialen.

De delicate aard van rosé goud

Hoewel rosé goud een prachtig en duurzaam materiaal is, is het gevoeliger voor krassen en slijtage in vergelijking met traditioneel geel goud. Het koper in rosé goud maakt het iets zachter en vatbaarder voor oppervlakkige beschadigingen, zoals slijtage aan de rosé-kleurige toplaag. Dit betekent dat je voorzichtig moet zijn bij het dragen en onderhouden van je rosé gouden sieraden. Heb je onverhoopt schade door slijtage aan je sieraad, dan kun je jouw sieraad opnieuw laten vergulden. Voor meer informatie verwijzen wij je hiervoor naar jouw lokale juwelier.

Daarnaast hebben oxide en sulfide ook invloed op rosé goud, net als op alle andere metalen. Door zonlicht en lucht, maar ook door jouw favoriete parfum kan er een reactie ontstaan op jouw sieraden. Hierdoor kunnen vlekken ontstaan of wordt je sieraad dof, dat is natuurlijk zonde. Het reinigen en beschermen van rosé gouden sieraden is dan ook erg belangrijk.

Schoonmaken met Coat & Shine

Voor iedereen die zijn of haar rosé gouden sieraden wil koesteren en beschermen tegen de tand des tijds, heeft Coat & Shine de veiligste sieraden poets ontwikkeld. Dit geavanceerde poetsmiddel is speciaal ontworpen om de oorspronkelijke glans van rosé goud, en dat van vele andere metalen, te herstellen zonder schade. Coat & Shine reinigt niet alleen, maar brengt ook een onzichtbare beschermingslaag aan. Hierdoor blijven je sieraden langer stralen en zijn ze beschermd tegen oxidatie en slijtage.

Tips voor het verzorgen van rosé gouden sieraden

Om de schoonheid en levensduur van je rosé gouden sieraden te maximaliseren, delen wij graag enkele handige tips:

Wat je wel moet doen:

 • Doe je sieraden af alvorens je aan huishoudelijke taken begint.
 • Bewaar ze afzonderlijk om krassen te voorkomen.
 • Reinig je rosé gouden sieraden regelmatig met Coat & Shine om ze te laten stralen.

Wat je moet vermijden:

 • Vermijd contact met agressieve chemicaliën, zoals bleekmiddel of chloor, omdat deze je sieraden kunnen beschadigen.
 • Laat je rosé gouden sieraden niet langdurig in water of vochtige ruimtes liggen, vooral niet in zout water.
 • Gebruik geen harde borstels of schuurmiddelen om je sieraden schoon te maken, omdat dit krassen kan veroorzaken.

Rosé goud is een prachtige keuze voor sieraden die herinneringen koesteren. Met de juiste zorg en het gebruik van Coat & Shine kun je ervoor zorgen dat je rosé gouden sieraden altijd schitteren als een symbool van liefde, verbondenheid en dierbare momenten.

Terug naar blog

Ervaringen van onze klanten

Lees hieronder een greep uit onze Trustpilot reviews over wat klanten over ons schrijven.

 • Sammy-Jo Peeters

  Geweldig product. Het resultaat is perfect na eenmalig gebruik. Gebruikt het om mijn Pandora sieraden schoon te maken.

 • Saskia Wulmsen

  M'n zilveren Buddha to Buddha ring en m'n zilveren Zeuz armband werden na een minuutje poetsen wel stiekem weer als nieuw. En nu, een maandje later, shinen ze nog steeds.

 • Linda Vinois

  Ik was al een tijdje op zoek om mijn juweeltjes mooi op te kuisen. Direct uitgetest. Het werkt fantastisch. Ook heel vlugge en verzorgde levering. Bedankt !

 • Esmee v/d Neut

  Hele snelle service! En dan het product, wauw wat een verschil. Ik had m’n ketting al heel erg lang niet schoon gemaakt. Super blij mee

Waarom Coat & Shine Cleaner & Protector?

Repareert Coat & Shine beschadigingen?

Coat & Shine is een veilig en verzorgend sieradenpoetsmidel voor preventief onderhoud. Mocht je sieraden al beschadigd zijn, bezoek dan je lokale juwelier en vraag om advies hoe zij dit voor je kunnen herstellen.

Werkt Coat & Shine zoals een polijstmiddel?

De unieke formule van Coat & Shine reinigt en beschermt je sieraden juist zonder deze te polijsten of aan te tasten. Zo blijft de waarde van je sieraden optimaal.

Werkt Coat & Shine ook op bewerkte sieraden?

Jazeker, Coat & Shine is geschikt voor alle metalen, dus zo ook onder andere; gerhodineerde, verzilverde- en vergulde sieraden.

Is Coat & Shine veilig voor (edel)stenen?

Ja, Coat & Shine is veilig voor alle niet-poreuze materialen zoals kristallen, parels, (edel)stenen, glas en diamanten.

Hoe houdt Coat & Shine de sieraden zo lang mooi?

Coat & Shine brengt een voor het oog onzichtbare beschermlaag aan. Hierdoor maken sulfiden en oxiden geen kans om je sieraden weer dof en vies te maken (de welbekende zwarte laag).

Hoeveel kan ik schoonmaken met 15ml?

Omdat je voor de meeste sieraden slechts 1 druppel nodig hebt kun je wel meer dan 40 poetsbeurten doen met slechts één flacon van 15ml. Lekker duurzaam dus.


"Cherish your precious jewellery"