Duurzaamheid

Verantwoordelijkheid, duurzaamheid, energiebesparing, recycling en afvalvermindering zijn sleutelwoorden waar we bij Coat & Shine dagelijks mee bezig zijn. We hebben ook vele andere plannen om stap voor stap het meest groene en duurzame bedrijf voor juwelenbescherming te worden. Doe met ons mee en begin vanaf nu met het gebruik van groene en duurzame beschermings- en schoonmaakproducten voor sieraden. Samen voor een betere en groenere toekomst!

Plastic reductie

Momenteel drijft er zo'n 800 miljoen ton plastic in de oceaan. Wij streven naar een vermindering hiervan en verpakken jouw aankopen zo veel mogelijk zonder plastic. Onze keuze is gerecycled en ongebleekt papier, wat aanzienlijk bijdraagt aan afvalvermindering en de vraag naar nieuw plastic stopt.

Groene energie

Alleen al de kerncentrale Borssele in Zeeland (Nederland) produceert jaarlijks 10 ton kernafval! Kernafval verliest zijn radioactiviteit pas na 240.000 jaar. We willen het milieu beschermen en maken daarom gebruik van groene stroom. Vanaf december 2023 zal het pand worden voorzien van zonnepanelen.

Digitaal proces

Jaarlijks verdwijnt tussen de 1.500 en 3.500 hectare bos. Om dit tegen te gaan, moet het gebruik van nieuw papier worden verminderd. Om deze reden hebben wij ons werkproces zoveel mogelijk digitaal ingericht en versturen wij onze onder anderen onze facturen uitsluitend per e-mail.

Onze verduurzamings tijdlijn

JAN 2009 - Kleine flesjes

Door de goede werking van onze eigen sieradenreiniger en beschermer heb je per poetsbeurt slechts enkele druppeltjes nodig om een sieraad schoon te maken. Hierdoor hoef je minder vaak een nieuwe verpakking aan te schaffen en wordt er weinig afval geproduceerd.

JAN 2012 - Digitaal process

We proberen zo min mogelijk te printen en werken voornamelijk waar mogelijk digitaal. Aangevraagde facturen worden uitsluitend digitaal per e-mail verzonden.

AUG 2016 - Groene stroom

We zijn overgestapt van leverancier die ons voorziet van groene stroom.

FEB 2020 - Plastic reductie

Coat & Shine is overgestapt van plastic opvul materiaal naar gerecycled en ongebleekt gesnipperd papier.

DEC 2023 - Zonnepanelen

Vanaf nu zijn wij zo goed als compleet zelfvoorzienend in eigen opgewekte stroom via zonnepanelen. Mochten we toch wat stroom tekort komen dan vallen wij terug op de groene stroom van onze leverancier.

Onze ambities

Met oog voor de toekomst hebben wij bij Coat & Shine nog heel wat ambities op onze lijst om verder te verduurzamen.

  • 100% Gerecycled en ongebleekt papier voor onze bedankt-kaarten.
  • Een eigen snipper-machine om zo dozen van onze leveranciers te recyclen naar opvulmateriaal.
  • Milieuvriendelijke zelfklevende papieren tape om onze verzenddozen mee dicht te plakken.
  • Onze plastic stickers vervangen voor papieren stickers
  • Zorgen dat 100% van onze flesjes uit onze eigen lijn uitsluitend van gerecycled plastic zijn.


"Cherish your precious jewellery"