Goud schoonmaken met soda: do’s en dont’s

Goud schoonmaken met soda: do’s en dont’s

Gouden trouwringen vertegenwoordigen niet alleen een belofte van liefde en toewijding, maar het zijn ook dierbare sieraden die je koestert voor het leven. Het is begrijpelijk dat je wilt dat deze symbolen van je relatie altijd hun schittering behouden. Je kan ervoor kiezen om jouw gouden sieraden schoon te maken met soda. Wij vertellen je hier meer over, maar ook over een beter alternatief om je gouden sieraden schoon te maken en te beschermen. Zo blijven jouw gouden ringen stralen zoals zij deden op je trouwdag.

Het belang van regelmatig onderhoud.

Gouden trouwringen zijn vatbaar voor vuil, stof, zeepresten en huidoliën die zich in de loop van de tijd kunnen ophopen. Daarnaast zit er zwavel in de lucht. Dit kan ervoor zorgen dat jouw gouden sieraden dof en geoxideerd worden. Regelmatig onderhoud is cruciaal om de glans van je ringen te behouden en eventuele aanslag te verwijderen.

Goud schoonmaken met soda

Je kunt je gouden sieraden schoonmaken met soda. Dit doe je door warm water met baking soda te mengen in een kom tot je een pasta hebt. Je brengt de pasta aan op je gouden sieraden en met een zachte borstel poets je ze schoon. Vervolgens spoel je jouw sieraden schoon onder warm stromend water en dep je deze droog met een schone, zachte doek.

Aan het schoonmaken van je sieraden met soda kleeft echter een nadeel. Het kan je sieraden dan wel schoonmaken, maar er kan ook schade achterblijven doordat er in jouw sieraad gekrast wordt. Graag laten we je kennis maken met een alternatief.

Goud schoonmaken met Coat & Shine

Coat & Shine heeft een product ontwikkeld dat jouw gouden sieraden niet alleen schoonmaakt, maar ook beschermt. De unieke formule gaat verder dan reinigen. Het verwijdert niet alleen eventuele doffe plekken en oxidatie van je gouden sieraden, maar brengt ook een onzichtbare beschermingslaag aan, gebaseerd op geavanceerde nanotechnologie. Hierdoor krijgen oxidatie en sulfide geen kans om je gouden sieraden aan te tasten. Dit betekent dat je goud veel langer zal stralen.

 1. Breng enkele druppeltjes Coat & Shine Cleaner & Protector aan op een zachte microvezeldoek. Je krijgt bij ieder flesje altijd ten minste een microvezeldoek meegeleverd.
 2. Poets voorzichtig over je gouden sieraden of trouwringen, waarbij je extra aandacht besteedt aan eventuele verkleurde of aangetaste gebieden.
 3. Laat het product een paar minuten intrekken om zijn werk te doen.
 4. Poets vervolgens je ring met het schone, droge gedeelte van de doek.
 5. Herhaal deze stappen indien nodig.

Foto: Ingezonden door een klant

Schoonmaken met soda mag dan een veelvoorkomend huismiddel zijn, maar als het gaat om het behoud van de glans en waarde van je kostbare sieraden, is er een betere optie beschikbaar. Coat & Shine biedt niet alleen directe resultaten voor het reinigen van je sieraden, maar brengt ook een onzichtbare beschermingslaag aan die de levensduur van je sieraden verlengt. Jij wil toch ook het beste voor je dierbare gouden sieraden?

Terug naar blog

Ervaringen van onze klanten

Lees hieronder een greep uit onze Trustpilot reviews over wat klanten over ons schrijven.

 • Sammy-Jo Peeters

  Geweldig product. Het resultaat is perfect na eenmalig gebruik. Gebruikt het om mijn Pandora sieraden schoon te maken.

 • Saskia Wulmsen

  M'n zilveren Buddha to Buddha ring en m'n zilveren Zeuz armband werden na een minuutje poetsen wel stiekem weer als nieuw. En nu, een maandje later, shinen ze nog steeds.

 • Linda Vinois

  Ik was al een tijdje op zoek om mijn juweeltjes mooi op te kuisen. Direct uitgetest. Het werkt fantastisch. Ook heel vlugge en verzorgde levering. Bedankt !

 • Esmee v/d Neut

  Hele snelle service! En dan het product, wauw wat een verschil. Ik had m’n ketting al heel erg lang niet schoon gemaakt. Super blij mee

Waarom Coat & Shine Cleaner & Protector?

Repareert Coat & Shine beschadigingen?

Coat & Shine is een veilig en verzorgend sieradenpoetsmidel voor preventief onderhoud. Mocht je sieraden al beschadigd zijn, bezoek dan je lokale juwelier en vraag om advies hoe zij dit voor je kunnen herstellen.

Werkt Coat & Shine zoals een polijstmiddel?

De unieke formule van Coat & Shine reinigt en beschermt je sieraden juist zonder deze te polijsten of aan te tasten. Zo blijft de waarde van je sieraden optimaal.

Werkt Coat & Shine ook op bewerkte sieraden?

Jazeker, Coat & Shine is geschikt voor alle metalen, dus zo ook onder andere; gerhodineerde, verzilverde- en vergulde sieraden.

Is Coat & Shine veilig voor (edel)stenen?

Ja, Coat & Shine is veilig voor alle niet-poreuze materialen zoals kristallen, parels, (edel)stenen, glas en diamanten.

Hoe houdt Coat & Shine de sieraden zo lang mooi?

Coat & Shine brengt een voor het oog onzichtbare beschermlaag aan. Hierdoor maken sulfiden en oxiden geen kans om je sieraden weer dof en vies te maken (de welbekende zwarte laag).

Hoeveel kan ik schoonmaken met 15ml?

Omdat je voor de meeste sieraden slechts 1 druppel nodig hebt kun je wel meer dan 40 poetsbeurten doen met slechts één flacon van 15ml. Lekker duurzaam dus.


"Cherish your precious jewellery"